OM OSS

Nuestra Historia Yudiel y Sofia

Yudiel, tidigare utbildad dataingenjör på Kuba, påbörjade sin frisörresa i Bolivia 2006. Han hade länge kämpat med att försöka arbeta inom sin utbildning som inte gav resultat och för att kunna sätta mat på bordet tvingades han leta efter något annat som han tyckte om. På så vis hittade han, genom att bli anställd på en salong, till frisöryrket.

 

Under hans tid i Bolivia arbetade han sig upp från att endast klippa män till att vara en fullt utbildad frisör där han till slut färgade/slingade och klippte både kvinnor, män och barn. Han blev även salongschef under den sista tiden han bodde i Bolivia. 2008 gjorde Yudiel en internationell uppgradering i Argentina som ytterligare stärkte hans kunskap inom frisöryrket. Han flyttade sedan till Sverige 2010 och började i princip om från noll igen. Språket var något nytt som han behövde lära sig och även den svenska kulturen. Han fick till slut sitt första arbete i Uppsala 2011, vilket gjorde att han började klättra ytterligare. Det var slitiga år där han i princip hade 4 kunder i timmen och fick arbeta mer än heltid för att överleva månaden.

 

Under den här tiden började Yudiel inse att han ville utbilda sig ytterligare. Därför valde han att specialisera sig i USA, Miami Florida 2015/2016. Det här resulterade i att han ville satsa på barberaryrket 100% och började arbeta som barberare 2016 i en salong i Uppsala. Efter 2 år som barberare tog han sitt barberargesällbrev (2018).

 

Under pandemin 2020 blev Yudiel, som så många andra, varslad från sitt arbete. Han valde då att starta eget företag och ännu en gång överleva en kris som idag har lett till där han är idag. Under två väldigt jobbiga år med efter företag och en pandemi som aldrig verkade ta slut bestämde han sig 2022 att äntligen ta sitt Mästarbrev. 2023 har inflationen även påverkat och gett en hel del motgångar, men Yudiel står stadigt och har ytterligare projekt på ingång. Tack vare de fina kunderna kan han fortfarande leva den drömmen han har och hoppas att han en dag når sitt mål.

 

Sofia, tidigare utbildad undersköterska och nagelterapeut. Är idag Certifierad Kristallhealer, Ljudterapeut och Gua Sha massör.

 

Sofia har sedan liten varit mottaglig för det andliga och älskat alla former av stenar och kristaller. Hennes allra första kristall fick hon när hon var ca 6 år gammal av sin äldsta syster Crystal och redan då så öppnades hennes intresse för kristaller.

Under Sofias uppväxt har hon haft flera upplevelser över att någon varit med henne. Sofias pappa, som idag inte lever, har i princip alltid berättat om olika egna upplevelser kring andliga ting och när Sofia bodde hos honom på helgerna så var det alltid något som lät i ett annat rum än den de var i. Det skämtades alltid om att det var en liten ande som busade.

 

Sofias pappa var med om en allvarlig bilolycka och opererades många gånger under många år. När han hade gips på benet och hade som ondast bad han alltid Sofia att föra över energi och healing där han hade ont. Redan då så kunde Sofia känna att något hände energimässigt när hon lade händerna på det onda benet och även hennes pappa märkte stor skillnad och smärtorna avtog rejält.

 

Vid sina resor till Bolivia har Sofia fått uppleva tydligare tecken på att det finns en andlig värld runtomkring oss och sett vid flertal tillfällen siluetter av ”andar” som övervakat henne. Sofias pappa flyttade tillbaka till Bolivia 1993 och levde endast i 5 år till. Men efter pappans bortgång så blev Sofia mer och mer mottaglig för det andliga och vet tydligt när hennes pappa är på besök genom att känna en viss doft eller något annat som rör sig eller släcks osv i hemmet. Ibland även något som vidrör henne eller går förbi. Hon har alltid förstått att det är hennes pappa som är på besök och på senare tid även förstått att det är andra nära och kära som gått bort som ibland ger sig till känna.

 

Under många år av arbete inom vården och sedan inom nagelbranschen så har Sofias kropp sagt stopp vilket lett till att hon behövt hitta ett sätt att försöka läka sig själv. I och med ett stort skov där Sofia inte ens kunde röra sig eller knappt sköta sin egen hygien pga hemska smärtor, helade Sofias mamma Crystal henne med Reiki och det gav så fina resultat att Sofia började öppna upp sig för helande och det andliga ytterligare.

 

Sofias mamma gjorde behandlingar på henne 3 gånger om dagen i 8 veckors tid. Det här miraklet som skedde under denna tid gjorde att Sofia till slut tog emot alla olika tecken som kom till henne. Det här kom att bli nästa steg i hennes karriär. Det krävdes att kroppen sa stopp i olika grader och olika kroppsdelar för att få Sofia att inse att hon var totalt blockerad. Bland annat två lunginflammationer och en ovanlig ögonsjukdom.

 

Hon kände ett starkt behov av att börja meditera och i samband med meditationen kände hon att något mer fattades och sökte sig till en kristallbutik. Köpte sig kristaller som hon kände att hon behövde just då och även en bok om Chakra balansering. Hon började läsa på om blockeringar i olika chakran och behandla sig själv.

 

Sofia kom även över en bok som gav henne fler verktyg i hur vi alla har vårt inre sårade barn och hur det påverkar oss i livet. Att börja bearbeta dolda känslor och gå till grunden med varför man är där man är idag. Att allt i livet påverkar oss såsom sorg, trauman, rädsla, ilska osv. gav många tårar och därefter en lättnad att de äntligen kunde bearbetas och komma upp till ytan.

Hon tänkte att eftersom det började hända positiva saker, såsom att hennes smärtor blev mindre och att hennes operation av ögat till slut inte behövdes, så hade meditationen, den egna inre bearbetningen och kristallerna hjälpt henne på något vis. Hon började kolla upp utbildningar inom Reiki då hennes mammas healing gav så fina resultat, men kände att det inte riktigt var det hon sökte. Så hon fortsatte på egen hand att behandla sig själv.

 

Saker skedde under denna tid där hon fick tecken från den andliga sidan som sa att hon var på rätt väg. En dag så sökte hon på intuition om det fanns någon seriös utbildning kring healing och kristaller då det var det hon kände gav så tydliga resultat och kom över just rätt utbildning. Eller man kanske kan säga att utbildningen kom till henne. Utbildningen är internationellt ackrediterad av IPHM samt godkänd av Svenska Friskvårdsförbundet och räknas som en yrkesutbildning. På så vis blev det tydligt att hon skulle utbilda om sig till Certifierad Kristallhealer.

 

På Instagram kan du följa salongens erbjudanden och produktvisning med mera på @salongartistas. För mer inspirerande bilder har vi delat upp den holistiska delen och barberardelen så att ni själva kan välja exakt det ni vill titta närmare på.

 

@barbershop.artistas

@mrcubabarber

@holisticcarekristaller